biotine-lang-haar

Hét ingrediënt voor langer haar: Biotine

Biotine is een vitamine wat ons oneindig veel voordelen geeft. Voor onze huid, onze nagels en vooral voor ons haar. In de drogisterij wordt het inmiddels ook omarmd in veel producten, en dat is niet zonder reden. Biotine zorgt er bijvoorbeeld voor dat ons haar sneller groeit en gezonder oogt. Wil je ook lange, glanzende lokken? Lees dan vooral verder!

Dit is biotine

De naam ‘biotine’ is afgeleid van het Griekse woord ‘Biotos‘, wat staat voor ‘leven’. Aangezien biotine een cruciale rol speelt in veel van de lichamelijke processen die ons in leven houden, is dit een logische naam. Biotine staat ook wel bekend al vitamine H en is een in water oplosbaar vitamine die ons lichaam helpt om voeding om te zetten naar nutriënten en energie. Dankzij deze energie heeft het een geweldige werking op je haar, huid en nagels. Het is een hele krachtige vitamine, waarvan iedereen wel de voordelen kan plukken.

Biotine voor je haar

Biotine is een stofje wat tot diep in de haren kan doordringen. Het versterkt het haarzakje en de haarschacht, waardoor het haar veerkrachtiger en glanzender wordt. Het wordt sterker en oogt gezonder. Het is een vitamine wat daarom veel wordt gebruikt om de textuur, glans en veerkracht van het haar te verbeteren. Daarbij zien mensen vaak na een maand al verschil wat betreft de haargroei. Biotine zorgt ervoor dat je haar een stuk sneller gaat groeien.

Biotine in supplementen

Een effectieve manier om biotine tot je te nemen is door supplementen aan te schaffen met dit vitamine. Dit kan in de vorm van een tablet of gummies. Een supplement is een goede en makkelijke manier om biotine tot je te nemen, omdat het gemakkelijk in je bloedsomloop terecht komt.

Biotine in shampoos

Een andere zeer effectieve manier is om shampoos en conditioners aan te schaffen met biotine. Door de biotine direct op het haar te gebruiken, is het eerder bij waar het moet zijn: de haarwortel. Je haar wordt een stuk gezonder en breekt minder snel af. Naast dat het de haargroei bevordert wordt het dus ook nog een sterker. Win-win!

Wil je zelf ook de voordelen van biotin ervaren? Je vindt onze Biotin & Collagen lijn hier! 

© 2020 Anviri Cosmetics B.V | Een site van Forwardis B.V.