mooi haar

Zo vind je jouw perfecte conditioner

Combineer je favoriete shampoo met de juiste conditioner en je hebt de perfecte combinatie te pakken voor glanzende lokken. Daarom duiken we vandaag wat dieper in de wereld van conditioners.

Deze blog is al eerder verschenen op anvy.nl

Wat is een conditioner?

Een conditioner of crèmespoeling is een verzorgingsproduct voor het haar om de structuur te verbeteren. Nadat je shampoo hebt gebruikt staan je haarschubben open. Wanneer je een conditioner toevoegt neemt je haar alle voedende ingrediënten op. Het voedt je haar, sluit daarna weer de haarschubben en zorgt voor een beschermende laag om het haar heen.

Ingrediënten van een conditioner

De precieze samenstelling verschilt per merk en haartype, afhankelijk van wat je ervan verwacht. De meeste conditioners bevatten sowieso deze stoffen:

  • Moisturizers – de stof die je haar hydrateert.
  • Reconstructors – het herstellen van je haar (een voorbeeld hiervan is collageen).
  • Acidifiers – deze (zure) stof zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en dat het gaat glanzen.

Hoe gebruik je conditioner?

Het best is om een conditioner na iedere wasbeurt te gebruiken op de punten van je haar. De onderkant van je haren heeft meer verzorging nodig dan de bovenkant. Bovendien maakt een conditioner je haar sneller vet, dus probeer conditioner op de hoofdhuid te vermijden.

Gebruik de hoeveelheid conditioner wat ongeveer zo groot is als een euromunt. Hoe dikker en langer het haar, hoe meer je gebruikt. Verdeel het over de lengtes en punten van je haren en kijk op de verpakking om te zien hoelang de conditioner nodig heeft. Houd je ook echt aan die tijd, het is zonde als je het te snel uitspoelt en het zijn werk niet heeft kunnen doen. Wanneer de tijd verstreken is spoel je de conditioner weer goed uit. Alles wat in het haar achterblijft, maakt je haar snel slap en vet.

Leave-in conditioner

Dan is er ook nog een andere variant: de leave-in conditioner. Dit product is ideaal wanneer je weinig tijd hebt. Je brengt het aan ná het douchen op handdoekdroog haar. Zoals de naam al zegt hoef je het dus niet uit te spoelen. Gedurende de dag zal deze conditioner zijn werk doen en zorgt het voor prachtig, glanzend haar.

Conditioner voor droog haar

Elke shampoo maakt je haar schoon, elke conditioner hydrateert uiteindelijk je haar. Simpel, zou je denken. Helaas is dat niet zo. De mate waarin de conditioner moet hydrateren is afhankelijk van je haartype. Heb je droog, poreus of makkelijk breekbaar haar? Dan is het verstandig een sterk hydraterende conditioner uit te zoeken. Zijdezacht haar gegarandeerd.

Conditioner voor gekleurd haar

Wanneer je gekleurd haar hebt, heb je hele andere eisen aan een conditioner dan wanneer je geen verf in je haar hebt. Iets wat bovenaan het lijstje staat is dat de kleur zo lang mogelijk moet blijven zitten. Om dat te realiseren heb je een crèmespoeling met acidifier nodig. Zoals we net hebben geleerd is acidifier een stof dat je haarschubben sluit. We need that! Want zolang de haarschubben gesloten zijn, kan de kleur niet ontsnappen. 

Conditioner voor krullen

Krullen vereisen een hele andere aanpak dan de andere haartypes. Met krullend haar heb je vaak last van klitten of pluizig haar. Een goede shampoo speciaal voor krullen doet wonderen, maar zeker met de juiste conditioner zullen jouw krullen stralen als nooit tevoren. Gebruik de juiste leave-in conditioner voor krullen om het écht af te maken.

Er valt dus nog een hele hoop winst te behalen met een juiste conditioner. Wil je je haar écht optimaal verzorgen? Dan kan een leave-in conditioner een fantastische toevoeging zijn. Bekijk hier al onze producten en verkooppunten als je graag conditioner wilt uitproberen.

© 2020 Anviri Cosmetics B.V | Een site van Forwardis B.V.