Alles over keratine: hét wondermiddel voor je haar

Keratine behoort tot één van de meest bekende ingrediënten in shampoo, het is namelijk de belangrijkste bouwsteen van je haar. Daarom vertellen we in deze blog alles over keratine, wat het doet voor je haar en de Brazilian Keratin.  

Wat is keratine?

Keratine is een natuurlijk eiwit dat zich bevindt in je haar, huid en nagels. Het is een belangrijk ingrediënt voor het soepel en sterk houden van je haar. Keratine is een lichaamseigen stof, maar de hoeveelheid neemt in de jaren af. Ook door veel stylen, verven en föhnen kan de hoeveelheid keratine in het haar verminderen. Hierdoor breekt het sneller af en wordt het minder veerkrachtig. Keratine vervangt de proteïne die je met de tijd verliest. Gebruik maken van een keratine shampoo waar dit eiwit in zit, is dan ook een goede keuze.

Wat doet keratine voor je haar?

De massa die je haar heeft is grotendeels keratine. Het is daarom ook een van de belangrijkste bouwstenen van je haar. Het is echt een proteïne die de interne structuur en de buitenste laag van je haar opbouwt. De interne structuur is verantwoordelijk voor stevigheid en houdbaarheid en de buitenste laag zorgt voor de glans. Het beschermt en verbetert dus het haar en de uitstraling, daarom wordt het veel toegevoegd aan haarproducten. 

Beschadigd haar weer aanvullen met keratine kan een deel van de schade weer herstellen. Je haar wordt weer sterker en heeft meer veerkracht. De kans op een haarbreuk in de toekomst wordt hierdoor kleiner. Wanneer je haar is aangevuld met keratine ziet het er gladder uit én is het beter beschermt tegen pluizen. Dit kan je doen door gebruik te maken van een goede keratin shampoo, zoals onze Brazilian Keratin Smooth Shampoo. 

Brazilian keratin Smooth Shampoo

Wanneer je graag een shampoo wilt met keratine, is de Brazilian Keratin Smooth lijn een goede optie. Deze shampoo en conditioner zijn verrijkt met kokosolie, avocado-olie, keratine proteïne en cacaoboter. Dit allemaal om te zorgen voor zijdezacht en glad haar. 

De belangrijkste kenmerken van de Brazilian Keratin Shampoo:

  • Voor dof, droog en pluizig haar;
  • Kokosolie, avocado-olie en cacaoboter;
  • Natuurlijke keratine;
  • Maakt het haar minder pluizig en makkelijker in model.

Het haar is na gebruik van een goede keratine shampoo weer lekker soepel en glad, zonder dat het zal gaan pluizen. Hierdoor is haar makkelijker in model te brengen en weer prachtig glanzend!

Gebruik maken van een goede keratine shampoo heeft dus veel voordelen. Je haar weer laten stralen, wie wil dat nou niet? Je vind de shampoo en zelfs nog een Brazilian Keratin Smooth Conditioner tussen onze producten.

© 2020 Anviri Cosmetics B.V | Een site van Forwardis B.V.