5 tips om gekleurd haar langer te behouden

De kappers zijn gelukkig weer open! Eindelijk hebben we weer ons Coronakapsel kunnen bijwerken. Wat is er nu fijner dan een nieuwe frisse coupe en een nieuw kleurtje in de haren? Helaas is het soms zo dat de kleur al snel begint te vervagen en je haar er dof en vaal uit begint te zien. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Wij delen vijf praktische tips waarmee jij je nieuwe coupe langer kunt behouden. 

1. Pas op met de zon en zwembaden 

De zomer komt er weer aan en we doen niets liever dan zonnen en zwemmen tijdens deze warme dagen. Maar pas op, de zonnestralen kunnen er namelijk voor zorgen dat je gekleurde haar sneller verkleurt. Draag een petje of een hoed om dit tegen te gaan, maar we snappen dat dit niet ideaal is. Het beste is om je haar direct na het zwemmen of zonnen met een goede conditioner te verzorgen, bijvoorbeeld met de Fade-Defying+ Orchid Oil conditioner speciaal voor gekleurd haar. Hiermee minimaliseer je de schade. 

2. Spuit geen parfum op je haar 

Vrouwen zijn dol op parfum, dat is geen geheim. Maar probeer bij het opspuiten je haar te vermijden. Parfums bevatten alcohol, en die zijn funest voor gekleurd haar. De alcohol kan je haar uitdrogen en ervoor zorgen dat je net nieuwe coupe er dof uit komt te zien. Kies in plaats daarvan voor een parfum zonder alcohol of een shampoo met een heerlijke geur. 

3. Kies de juiste haarverzorging 

Behandel je haar met de juiste shampoo en verzorgende producten die voor gekleurd haar bedoeld zijn. De producten moeten ervoor zorgen dat je haar beschermd blijft, zodat je er zo lang mogelijk plezier van kan hebben. Een wekelijks haarmasker is dan ook zeker niet verkeerd. Tip: gebruik bijvoorbeeld het Argan Oil Extra Strength masker. 

4. Vermijd hitte tools zoveel mogelijk 

Dat je hitte zoveel mogelijk moet vermijden voor je haar, is al langer bekend. Maar voor geverfd haar kan een hitte tool veel schade aanrichten . De hete hulpmiddelen zoals een föhn of stijltang zorgen ervoor dat je haar uitdroogt en je haar een ruwe textuur krijgt. De puntjes gaan sneller splijten, wat bij donker gekleurd haar nog sneller opvalt. Wil je het toch gebruiken, zorg dan dat je altijd gebruik maakt van een heat protection spray. 

5. Was je haar niet te vaak, te lang en te heet 

Wil je de kleur langer behouden, was je haar dan niet vaak. Want hoe vaker je het wast, hoe sneller de kleur vervaagd of zelfs verdwijnt. Was het maximaal drie keer per week. Wanneer je doucht, douche dan ook niet te lang en niet met te heet water. Geverfd haar verliest en absorbeert namelijk eerder vocht, waardoor de kleur er eerder uit gaat. Was je haar daarom niet met heet, maar met lauw water om de kleur beter te behouden.

Met deze belangrijke tips moet het lukken je haarkleur na het verven zo lang mogelijk mooi te behouden. En natuurlijk kun je altijd een kijkje nemen op onze productpagina om de haarverzorging te vinden die bij jou past.

© 2020 Anviri Cosmetics B.V | Een site van Forwardis B.V.