tea tree

Dit is waarom je Tea Tree wil gebruiken voor huid- en haarproblemen

In het Oosten is Tea Tree al lange tijd een wondermiddel voor allerlei kwaaltjes. Acne, voetschimmel of futloos haar – bijna alles is op te lossen met Tea Tree. Ook in Nederland is het een ingrediënt wat je steeds vaker terug ziet komen. Tijd om alles te leren over Tea Tree en wat het kan doen voor onze huid of haar.

Dit is Tea Tree

Ondanks de naam heeft het eigenlijk niks te maken met thee. Tea Tree is een olie en is van origine afkomstig uit Australië, van de Melaleuca Alternifolia boom – ook wel de Theeboom. Vandaar de naam. De werkzame stoffen in Tea Tree is terpinen-4-ol, alpha-terpineol en alpha-pinene. Een hele mond vol, maar eigenlijk zijn dit allemaal ingrediënten die bekend staan om hun antibacteriële werking. Precies is om die reden is Tea Tree behoorlijke populair voor huid- en haarproblemen.

De voordelen van Tea Tree

De belangrijkste eigenschap van deze olie is dus dat het bacteriën en schimmels doodt, daarom is het zo populair. Op de hoofdhuid betekent dat het jeuk en schimmelinfecties tegen kan gaan. Zaken als roos of jeuk verdwijnen hierdoor als sneeuw voor de zon. Maar naast een uitstekende werking op onze hoofdhuid, is het ook in te zetten voor huidinfecties, acne, psoriasis, luizen of ontstekingen. 

Zo gebruik je Tea Tree

Je kunt Tea Tree los kopen, waardoor je het op verschillende manieren kunt gebruiken. Wanneer je dit doet, kan je het in je bad druppelen, in een geurbrander opbranden of zelf toevoegen aan je favoriete crème of shampoo. Ook kun je het direct aanbrengen op de gewenste plek, zoals je huid of in je haar (spoel het dan wel goed uit). 

Een andere manier om Tea Tree te gebruiken is door producten te kopen die al het ingrediënt in zich hebben verwerkt. Denk aan dag- of nachtcrèmes met Tea Tree of shampoo en conditioner. Bijvoorbeeld onze speciale Tea Tree lijn, boordevol ingrediënten die je hoofdhuid verzorgen en afrekenen met bacteriën. Een groot voordeel hiervan is dat het vet haar tegen gaat, want een gezonde hoofdhuid staat gelijk aan gezond haar. Daarom wordt Tea Tree vaak gebruikt om vettig haar tegen te gaan.

Wil je ook graag afrekenen met vet haar of andere kwaaltjes? Dan kan Tea Tree dé oplossing zijn. Je shopt onze refreshing scalp + teatree mint lijn HIER! 

© 2020 Anviri Cosmetics B.V | Een site van Forwardis B.V.